Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Scheikundige Technologie

WO Scheikundige Technologie

Binnen de studie Scheikundige Technologie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Scheikundige Technologie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Scheikundige Technologie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Scheikundige Technologie

De universitaire bachelorstudie Scheikundige Technologie is gericht op de ontwikkeling en toepassing van (bio)chemische processen en op een efficiënte, veilige productie van chemische producten en nieuwe materialen. Je leert chemische productieprocessen uitvoeren en beheersen en productiemethoden ontwikkelen en verbeteren. Daarbij streef je naar maatschappelijk relevante en kwalitatief hoogwaardige producten en naar het ontwikkelen van milieuveilige productieprocessen. Ook besteed je aandacht aan het verbeteren van de bedrijfszekerheid en aan de doelmatigheid en veiligheid van procesinstallaties. Verder doe je kennis op van het bedrijfsleven (het fabricageproces, de commerciële aspecten).

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 229
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 77.000
Studenten aantal: 699

Bachelor Scheikundige Technologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Scheikundige Technologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Scheikundige Technologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Technische Universiteit Eindhoven
Universiteit Twente

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud