Inhoudsopgave

Studiegids » wo » wo opleidingen » Deeltijd wo-opleidingen

Deeltijd wo-opleidingen

Wil je graag studeren op academisch niveau maar twijfel je nog tussen voltijd of deeltijd? Dan ben je aan het juiste adres. Hier vind je alle informatie over deeltijd opleidingen op wo-niveau. Deeltijd wo-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een volle agenda. Deze opleidingen zijn ideaal voor diegenen die graag willen studeren naast hun huidige werk of drukke gezinsleven. 

Afhankelijk van de gekozen opleiding verschilt de duur van je studie. Sommige deeltijd wo-opleidingen duren twee jaar, andere duren vier en een half jaar. Gemiddeld zul je tussen de 20 tot 30 uur besteden aan een deeltijd wo-opleiding. Het volgen van colleges is hier slechts een klein onderdeel van. Van jou wordt ook verwacht dat je voldoende tijd neemt om de lesstof te bestuderen en je onderzoeken te verrichten.

Sommige deeltijd wo-opleidingen worden als avondopleiding aangeboden. Ook zijn er deeltijd wo-opleidingen waarbij de colleges overdag worden gegeven of in het weekend. Aan de Universiteit van Leiden volg je bijvoorbeeld één of twee keer per week avondcolleges. Aan de Open Universiteit studeer je over het algemeen thuis. De Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Radboud Universiteit in Nijmegen plannen hun (rechten)colleges weer op vrijdagmiddagen. 

Als je een deeltijd wo-opleiding volgt heb je geen recht op studiefinanciering. Wel kun je onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming aanvragen. Kies je voor een erkende deeltijd wo-opleiding en ben je jonger dan 56 jaar? Dan kun je relatief voordelig geld lenen van de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Als je geld leent van deze instantie mag je rekenen op een langdurige afbetalingstermijn. Je kunt jaarlijks een bedrag lenen ter hoogte van je collegegeld. Ook kan het zijn dat je werkgever ervoor kiest om je studie te bekostigen als jouw leertraject het bedrijf ten goede komt. 

Er worden ook deeltijd wo-thuisstudies aangeboden. Colleges worden dan in een online omgeving gegeven. Soms worden hier nog fysieke bijeenkomsten aan toegevoegd. Dit biedt een uitkomst mocht je op academisch niveau willen studeren, maar te ver weg woont van je gewenste universiteit.

Overzicht deeltijd wo-opleidingen

Het kiezen van de juiste universitaire opleiding kan ingewikkeld zijn. Heb je al voor jezelf besloten dat je deeltijd wilt studeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreid overzicht van alle deeltijd wo-opleidingen gemaakt om jouw keuze te vergemakkelijken. We wensen je veel succes tijdens je keuzeproces.

Vraag informatie aan!
Vrije Universiteit Amsterdam
Universiteit Leiden
Open Universiteit
Universiteit Leiden
Tilburg University
Universiteit Utrecht
Open Universiteit
Maastricht University
Vrije Universiteit Amsterdam
Theologische Universiteit Apeldoorn
Nyenrode Business Universiteit
Open Universiteit
TSM Business School
Vrije Universiteit Amsterdam
Universiteit Leiden

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen rondom deeltijd wo-opleidingen. Zit je zelf nog met vragen? Laat deze dan achter in de reacties onderaan de pagina!

Kun je ook deeltijd studeren aan de universiteit?

Ja, er worden ook deeltijd universitaire (wo-) opleidingen aangeboden.

Zijn er ook deeltijd wo-opleidingen?

Ja, er worden ook deeltijd wo-opleidingen aangeboden. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van alle deeltijd wo-opleidingen.

Bij welke universiteiten kun je een deeltijdopleiding volgen?

Een aantal Nederlandse universiteiten die deeltijd wo-opleidingen aanbieden zijn: de Universiteit van Utrecht, de Universiteit van Leiden, Tilburg University, de Rijksuniversiteit van Groningen, de Universiteit van Maastricht, de Open Universiteit in Heerlen, de Erasmusuniversiteit van Rotterdam, Radboud Universiteit in Nijmegen en Nyenrode Business Universiteit in Amsterdam en Breukelen.

Waar vind ik een overzicht van alle deeltijd wo-opleidingen?

Op deze pagina vind je een overzicht van alle deeltijd wo-opleidingen.

Kan ik naast een wo-deeltijd opleiding ook werken?

Ja, deze leervorm (deeltijd) is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren naast hun huidige werk of drukke gezinsleven.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 juli 2023 om 11:41.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud