Studiegids » Studentenreizen » Studenten Wintersport

Studenten Wintersport

Wintersport kan ontzettend leuk zijn! Waar je overdag actief bent op de piste, zoek je in de avonduren de après-ski op. Genieten van een paar biertjes, glühwein of een shotje, de fijne muziek en de goede sfeer! Dit doe je natuurlijk niet met je eigen gezin, maar met je maten van de studie of studievereniging. Er zijn verschillende mogelijkheden, wanneer je op zoek bent naar studenten wintersport. Zo zou je zelf een studentenreis naar een wintersportgebied kunnen organiseren, deelnemen aan een georganiseerde reis van je studieclub, of bijvoorbeeld via een extern bureau. 

Op deze pagina zetten we de verschillende mogelijkheden voor je uiteen. Bovenal is studenten wintersport een garantie voor actie, ontspanning en avontuur! Iets waar je als student absoluut een keer aan moet hebben deelgenomen.  

Wintersport groepsreizen voor studenten 

Wintersport groepsreizen voor studenten zijn al jaren bijzonder populair. Ze worden door zowel studieclubs, als door externe partijen georganiseerd. Bij studieclubs kun je denken aan je studentenvereniging, of de studievereniging. Een studentenvereniging trekt studenten van meerdere studies, terwijl een studievereniging gericht is op de studies van een specifieke faculteit. Overleg met je vrienden en vriendinnen aan welke studenten skireis zij deelnemen! 

Het voordeel van een wintersport groepsreis voor studenten is het feit, dat alles voor je geregeld wordt. Je hebt zelf geen omkijken meer naar het vervoer om op de plek van bestemming aan te komen, kunt tot op het laatste moment genieten van de Oostenrijkse of Zwitserse bierpullen, enzovoorts. Daarbij heb je als studenten waarschijnlijk niet de beschikking over een eigen auto. Een auto huren is duur en minder comfortabel dan deelname aan een gezellige groepsreis voor studenten. Kijk ook eens naar de mogelijkheden die Stuwi biedt, waarover je later op deze pagina meer leest.  

Populaire gebieden voor wintersport groepsreizen 

Europa kent verschillende populaire skigebieden. Onder meer Frankrijk en Oostenrijk bieden diverse plekken, waar je verzekerd bent van een fijne piste en tal van mogelijkheden voor de après-ski. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen als Les Deux Alpes en Val Thorens in Frankrijk. Overigens zijn deze gebieden niet alleen populaire bestemmingen voor de skivakanties. Ook studenten die in de zomermaanden willen wielrennen kunnen terecht in Les Deux Alpes en Val Thorens. Oostenrijk biedt plekken als Mayrhofen en Sölden. Ook Gerlos is een bekende Oostenrijks plek, waar jaarlijks honderden wintersporters komen voor een weekje skiën of snowboarden.   

Studenten skivakanties 

Veel studenten skivakanties worden in het voorjaar aangeboden. In de weken na de tentamens, breekt het moment voor een periode van ontspanning aan. Even niet meer studeren, geen verplichte colleges volgen en opdrachten maken, maar genieten van het mooie dat de skipiste je te bieden heeft. Ook rond de kerstvakantie trekken studenten naar skioorden voor een ontspannen skivakantie. 

Let op, in de kerstperiode is het doorgaans rustiger dan in het voorjaar. Dit maakt het wellicht minder gezellig om in de kerstperiode te gaan skiën. Het is voor veel studenten de periode om voor een wat langere tijd terug te keren naar het ouderlijk huis, om daar de kerst te vieren. Andere studenten kiezen voor uitgebreide diners met hun vrienden, jaarclub en bijvoorbeeld dispuut. Pas in het voorjaar hebben zij tijd om aan een skivakantie te denken!  

Boek studenten skivakanties op tijd 

Bij de keuze voor studenten skivakanties is het belangrijk deze op tijd te boeken. De groepsreizen van externe organisaties zitten vaak al vroeg in het jaar vol! Het zou zonde zijn, als je als gevolg van het te laat boeken een onvergetelijke vakantie met je vrienden mist. In het geval van een groepsreis via de studentenvereniging of studieclub moet er in sommige gevallen geloot worden, als blijkt dat de vraag naar een studenten wintersportvakantie erg groot is. Het aantal plekken in de bus waarmee men naar het skioord afreist is vaak beperkt.  

Stuwi 

Stuwi is een afkorting voor StudentenWintersport. Het is een van de grootste wintersport evenementen, die jaarlijks voor studenten georganiseerd wordt. Studenten uit heel Nederland nemen deel aan dit evenement! Ieder jaar wordt Stuwi op een andere locatie georganiseerd. Wel komen de activiteiten ieder jaar overeen: skiën of snowboarden, lekker eten en tot in de late uurtjes genieten van biertjes en wijntjes tijdens de après-ski! Welke studenten wil dat niet? Het leuke aan Stuwi is het feit, dat dit evenement jaarlijks door studenten zelf georganiseerd wordt. Niet voor niets is de slogan van dit evenement: “wintersport voor studenten, door studenten!” 

Het evenement valt onder de Stichting Studentensport Nederland en heeft haar eigen website. Hierop vind je meer informatie over de locatie van Stuwi en de manier waarop je hieraan deel kunt nemen. Het evenement wordt ieder jaar in het voorjaar georganiseerd.  

Veelgestelde vragen over studenten wintersport 

Regelmatig stellen bezoekers ons vragen over studenten wintersport. Welke organisaties bieden reizen aan voor studenten die willen skiën of snowboarden? Zijn er plekken waar jaarlijks veel studenten komen voor hun wintersportvakantie? Onderstaand hebben we alvast antwoord gegeven op de vragen die ons het meest gesteld worden. Mocht je zelf een vraag hebben, dan kun je deze achterlaten in de reacties onder dit artikel.

Bij welke skiorganisaties kunnen we terecht als student?

Er zijn verschillende partijen die skivakanties voor studenten aanbieden. De grootste partij is Stuwi. Vaak biedt ook de studie- of studentenvereniging een skireis aan voor haar leden.

Wat zijn de favoriete wintersport locaties voor studenten?

Onder meer Les Deux Alpes en Val Thorens in Frankrijk en Mayrhofen en Sölden in Oostenrijk zijn populaire wintersportgebieden. Voor Stuwi geldt dat dit jaarlijks op een andere plek plaatsvindt.

Zijn er speciale studentenwintersport organisaties?

Stuwi is het meest bekende wintersportevenement voor studenten, dat jaarlijks georganiseerd wordt door Stichting Studentensport Nederland. Verder zijn er diverse reisorganisaties die skivakanties aanbieden.

Waar moeten we zijn om als studentenvereniging op wintersport te gaan?

Populaire gebieden voor skivakanties onder studenten zijn onder meer Les Deux Alpes, Val Thorens, Val d’Isère in Frankrijk. Oostenrijk biedt onder meer Mayrhofen en Sölden als populaire skigebieden.

Wat betekent op wintersport met Stuwi?

Wintersport met Stuwi garandeert je een gezellige periode met andere studenten vanuit heel Nederland. Stuwi organiseert haar evenement ieder jaar op een andere locatie. Het is onderdeel van Stichting Studentensport Nederland.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 29 maart 2021 om 10:42.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud