Inhoudsopgave

Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo-masters

Hbo-masters

Heb jij je hbo bachelor opleiding al afgerond en beschik je dus over een bachelordiploma? Waarom kijk je dan niet eens verder naar een hbo master opleiding! Zo kun je je nog meer verdiepen en je kennis verbreden.

Veel studenten vragen zich af of een master opleiding of masterdiploma wel wat toevoegt aan het werk dat je bijvoorbeeld al doet of gaat doen. Het voordeel van een master is dat je jezelf nog meer kunt ontwikkelen binnen jouw vakgebied. Zowel je carriere als ook je persoonlijke ontwikkeling versterk je hiermee. Het is de bedoeling dat je dit meeneemt naar je (huidige of toekomstige) werk.

Je kunt een master opleiding op zowel hbo als wo niveau volgen en natuurlijk voltijd of deeltijd masters. Daarnaast kun je ook kijken in het buitenland voor relevante hbo masters. Hieronder tonen wij de hbo masters in Nederland, dus kijk snel verder naar de mogelijkheden!

Alle hbo master opleidingen

Vraag informatie aan!
Hogeschool van Amsterdam
Hanzehogeschool Groningen
Saxion
Windesheim
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool van Amsterdam
NHL Stenden
Codarts Hogeschool voor de Kunsten
Hogeschool Rotterdam
De Haagse Hogeschool
Nederlandse Loodsencorporatie
Christelijke Hogeschool Ede
Fontys Hogeschool
Driestar Hogeschool

Veelgestelde vragen over hbo masters

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over hbo-masteropleidingen. Zit je zelf nog met een vraag, stel deze dan in de reacties onderaan de pagina!

Wat is een hbo-master?

Een hbo-masteropleiding is een specialisatie van een studierichting. Je volgt deze meestal aan de universiteit.

Wat is een hbo master waard?

Veel hbo-studenten vragen zich af of het waard is om een hbo-master te gaan volgen. De voordelen van een hbo-master is dat je verdiept in de studierichting, je zult hierdoor dus meer kennis vergaren van deze richting. Dit kan een pré zijn bij het vinden van een baan. Want met deze extra kennis en extra ervaring zul je hoogstwaarschijnlijk sneller aangenomen worden dan iemand met alleen een hbo-bachelor.

Welke master kan ik doen na mijn hbo?

Een veelgestelde vraag van studenten is welke hbo-master ze kunnen volgen na het behalen van een hbo-diploma. Uiteraard hangt die erg af van de studierichting die je hebt gevolgd. Je kunt op deze site per opleiding kijken welke mogelijkheden je hebt en dus ook welke hbo-masters je kunt volgen.

Hoe lang duurt een hbo-master?

Een hbo-master duurt 1 tot 2 jaar, afhankelijk van de masteropleiding die je wil gaan volgen. Zoek jouw hbo-master op, op deze site, en je zult zien hoe lang deze duurt.

Waar vind ik een overzicht van alle hbo-masters?

Wil jij graag weten welke hbo-masters er allemaal zijn? Kijk dan op studiegids.nl, je vindt daar een compleet overzicht van alle hbo-masteropleidingen per studierichting!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 juli 2023 om 13:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud