Inhoudsopgave

Studiegids » wo » wo opleidingen » Wo-Bachelors

Wo-Bachelors

Je kunt een bachelor opleiding zowel in beroepsonderwijs (hbo) en in het wetenschappelijk onderwijs (wo) volgen. De hbo bachelors zijn meer beroepsgericht en de wo bachelors zijn meer wetenschappelijk georiënteerd. Daarnaast is een wo-bacheloropleiding ook geen 4-jarig durende opleiding, maar doe je over een wo-bachelor 3 jaar. Dit staat gelijk aan 180 studiepunten. Wil je graag een wo bachelor volgen, dan dien je hier tenminste een vwo-diploma of hbo-propedeuse voor te hebben.

Wil je na je bachelor doorstuderen en een wo master opleiding volgen? Kijk dan goed naar wat er nodig is om toegelaten te worden tot de gewenste master. Je bent namelijk niet verzekerd van een automatische toegang na je wo bachelor. Wij hebben hieronder alle wo bachelors in Nederland voor je op een rij gezet!

Alle wo bachelor opleidingen

Vraag informatie aan!
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Utrecht
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Radboud Universiteit
Vrije Universiteit Amsterdam
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit
Universiteit Leiden
Universiteit Utrecht

Veelgestelde vragen over wo-bachelors

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over wo-bacheloropleidingen. Zit je zelf nog met een kwestie of een vraagstuk, laat deze gerust achter in de reacties!

Wat is een wo-bachelor?

Een wo-bachelor is een bachelor op wetenschappelijk onderwijs niveau. Je zult hier, in tegenstelling tot de hbo-bachelor, meer ingaan op onderzoek in plaats van beroepsgerichte vraagstukken.

Hoe lang duurt een wo-bachelor?

De tijdsduur van een wo-bachelor is 3 jaar. Waarbij een hbo-bachelor 4 jaar geldt.

Hoeveel studiepunten moet je halen bij een wo-bachelor?

Wil je een wo-bachelor behalen, dan dien je 180 studiepunten te vergaren.

Wat zijn de toelatingseisen voor een wo-bachelor?

Wil jij graag een wo-bachelor volgen, dan dien je over een vwo-diploma of hbo-propedeuse te beschikken. De overige toelatingseisen kunnen verschillen per wo-bacheloropleiding, controleer dit bij de gewenste opleiding!

Waar vind ik een overzicht van alle wo-bacheloropleidingen?

Om te kunnen bepalen welke wo-bachelor voor jou geschikt is, kun je kijken op ons overzicht aan wo-bacheloropleidingen op Studiegids.nl!

Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 juli 2023 om 13:49.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud