Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Wiskunde

WO Wiskunde

Binnen de studie Wiskunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Wiskunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Wiskunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Wiskunde

De universitaire bachelorstudie Wiskunde is gericht op het redeneren via abstracte objecten en op de relaties tussen die objecten. Wiskunde is een taal waarmee men door abstractie problemen uit de praktijk kan oplossen. Hiertoe worden om te beginnen basisbegrippen eenduidig gedefinieerd, waarna de relaties tussen deze begrippen worden geanalyseerd. Je leert onder meer hoe je uit een concrete vraagstelling een theorie afleidt en hoe je die theorie daarna op andere problemen toepast.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 572
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 98.000
Studenten aantal: 1689

Bachelor Wiskunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Wiskunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Wiskunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud