Studiegids » Studierichtingen

Studierichtingen in Nederland

Als je op het punt staat een belangrijke beslissing te nemen over je onderwijsroute, ben je hier op de juiste plek. We verkennen de veelzijdigheid van hbo-studierichtingen, duiken diep in de wereld van wo-disciplines en belichten de specialisaties binnen het mbo. We leggen ook de overeenkomsten en verschillen uit tussen deze onderwijsvormen. En natuurlijk, we delen handige tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste studierichting.

Kiezen wat je wilt studeren is namelijk een grote beslissing. Hier vind je een overzicht van studie sectoren binnen het mbo, hbo en wo. Duik in de wereld van gezondheidszorg, techniek, kunst, economie en nog veel meer. Ontdek wat bij je past, klik op de studie sector en vind daar het complete overzicht van opleidingsmogelijkheden.

Mbo, hbo of wo

Het Nederlands onderwijssysteem bevat drie algemene studieniveaus, namelijk middelbaar beroepsonderwijs (mbo), het hoger beroepsonderwijs (hbo) en het wetenschappelijk onderwijs (wo).

Wil jij gelijk het totale overzicht aan opleidingen zien binnen het studieniveau naar keuze, klik dan op één van de onderstaande niveaus!

Mbo-opleidingen

Mbo-opleidingen

Hbo-studierichtingen

Hbo-studierichtingen

Wo-studierichtingen

Wo-studierichtingen

Studierichtingen binnen het hbo en wo

Binnen het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs, kunnen we het onderwijs verdelen in 11 verschillende studierichtingen. Klik hieronder op de studierichting naar keuze om daar meer informatie te vinden over de gerelateerde opleidingen, instellingen en meer!

Hbo Studierichtingen

Hieronder vind je het complete aanbod qua studierichtingen binnen het hbo, ofwel hoger beroepsonderwijs. Klik snel door naar de studierichting naar keuze!

Wo Studierichtingen

Hieronder vind je het complete aanbod qua studierichtingen binnen het wo, ofwel wetenschappelijk beroepsonderwijs. Klik snel door naar de studierichting naar keuze!

Studierichtingen binnen het mbo

Binnen het mbo vind je uiteraard ook verschillende studierichtingen, waarin jij jouw toekomstige opleiding kunt vinden. Klik hieronder op de studierichting naar keuze om daar meer informatie te vinden over de gerelateerde opleidingen, instellingen en meer!

Ga naar de inhoud