Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Scheikunde

WO Scheikunde

Binnen de studie Scheikunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Scheikunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Scheikunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Scheikunde

De universitaire bachelorstudie Scheikunde is gericht op scheikunde, maar ook op wiskunde, natuurkunde en biologie. Met kennis van die vakken leer je de ontwikkelingen in de scheikunde binnen een bredere context van bètawetenschappen te plaatsen. Bovenal krijg je inzicht in scheikundige methoden en experimentele technieken en in de belangrijkste ontwikkelingen binnen de chemie. Hoe werken zenuwgassen en waarom zijn ze gevaarlijk? Hoe maak je verschillende kleuren vuurwerk? En is het mogelijk een medicijn zonder bijwerkingen te maken? Met deze en vele andere scheikundige vraagstukken houd je je bezig.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 254
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 64.250
Studenten aantal: 990

Bachelor Scheikunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Scheikunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Scheikunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud