Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Religiewetenschappen

WO Religiewetenschappen

Binnen de studie Religiewetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Religiewetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Religiewetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Religiewetenschappen

De universitaire bachelorstudie Religiestudies is gericht op de studie van godsdienst in de westerse cultuur. Religie is overal terug te vinden, bijvoorbeeld in de kunst, politiek en zelfontplooiing. Om een cultuur beter te leren begrijpen, biedt het bestuderen van de religies in die maatschappij een goede invalshoek. Je krijgt inzicht in het christendom, het jodendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme. Ook leer je uiteenlopende religieuze verschijnselen te analyseren. Daarbij komen grote thema's als fundamentalisme, religie en geweld aan bod, maar ook religieuze rituelen en de omgang met religie. Tijdens de studie staat religieuze pluraliteit in de westerse cultuur centraal. Maar aan de wederzijdse relatie tussen de westerse en de Arabische wereld wordt niet voorbijgegaan.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 135
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 22.833
Studenten aantal: 389

Bachelor Religiewetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Religiewetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Religiewetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud