Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Theologie

WO Theologie

Binnen de studie Theologie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Theologie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Theologie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Theologie

De universitaire bachelorstudie Theologie is gericht op de studie van de levensbeschouwing en geloofsvoorstelling van mensen door de eeuwen heen. Vanuit verschillende benaderingen bestudeer je het christelijke geloof, de religie die een grote invloed heeft uitgeoefend op de westerse cultuur. Behalve met theologische vakken als bijbelwetenschap, geloofsleer, ethiek en spiritualiteit, maak je kennis met filosofie, literatuurwetenschap, geschiedenis, sociale wetenschappen en godsdienstwetenschappen.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 105
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 15.429
Studenten aantal: 363

Bachelor Theologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Theologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Theologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Radboud Universiteit
Tilburg University
Theologische Universiteit Apeldoorn
Tilburg University
Theologische Universiteit Kampen | Utrecht
Protestantse Theologische Universiteit

Master Theologie

De universitaire masterstudie Theologie (kerkelijke studie) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het kerkelijk ambt van predikant. Je bestudeert de levensbeschouwing en geloofsvoorstelling van mensen door de eeuwen heen. Daarvoor verdiep je je onder meer in bijbelwetenschap, geloofsleer, ethiek en spiritualiteit.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 24
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 6.250
Studenten aantal: 123

Master Theologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Theologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Theologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Radboud Universiteit
Tilburg University
Tilburg University
Theologische Universiteit Apeldoorn
Theologische Universiteit Kampen | Utrecht

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud