Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Theologie & Religiewetenschappen

WO Theologie & Religiewetenschappen

Binnen de studie Theologie & Religiewetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Theologie & Religiewetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Theologie & Religiewetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Master Theologie & Religiewetenschappen

De universitaire masterstudie Theologie en Religiewetenschappen is gericht op de studie van religie en levensbeschouwing in hun huidige maatschappelijke en culturele omgeving. Je maakt een keuze voor onderzoek of je kunt je verder bekwamen in één van de beroepenvelden (bijv. beleidsmedewerker of geestelijk verzorger). Je kunt kiezen uit een breed spectrum van specialismen, verschillend per universiteit. Van Bijbelwetenschappen, Religiestudies, Westerse esoterie, de verschillende religies (Christendom, Islam, Jodendom) in historisch en/of modern opzicht tot de rol van religie in de moderne cultuur en maatschappij.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 170
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 24.714

Master Theologie & Religiewetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Theologie & Religiewetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Theologie & Religiewetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Tilburg University
Protestantse Theologische Universiteit

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud