Studiegids » wo » WO Opleidingen » Theology and Religious Studies (Bachelor) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Theology and Religious Studies (Bachelor) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire bachelorstudie Religiestudies is gericht op de studie van godsdienst in de westerse cultuur. Religie is overal terug te vinden, bijvoorbeeld in de kunst, politiek en zelfontplooiing. Om een cultuur beter te leren begrijpen, biedt het bestuderen van de religies in die maatschappij een goede invalshoek. Je krijgt inzicht in het christendom, het jodendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme. Ook leer je uiteenlopende religieuze verschijnselen te analyseren. Daarbij komen grote thema’s als fundamentalisme, religie en geweld aan bod, maar ook religieuze rituelen en de omgang met religie. Tijdens de studie staat religieuze pluraliteit in de westerse cultuur centraal. Maar aan de wederzijdse relatie tussen de westerse en de Arabische wereld wordt niet voorbijgegaan.

Kies je voor Theology and Religious Studies dan stap je in de rijke en fascinerende wereld van religie en geloof. De VU staat bekend als een huis waar alle religies naast elkaar mogen bestaan. Dit betekent dialogisch leren in een interreligieuze omgeving. De meeste vakken volg je in kleine groepen. Je krijgt hoor- en werkcolleges en je werkt individueel of met medestudenten aan opdrachten. Je sluit een vak meestal af met een schriftelijk tentamen of een werkstuk.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.6
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Theology and Religious Studies.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Onderdeel van je aanmelding voor een Bacheloropleiding is de check of de opleiding echt bij jou past. Dit doe je met de VU Studiekeuzecheck. . Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Theology and Religious Studies, die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding94 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 13 eerstejaars
 • Eerstejaars man 62%
 • Eerstejaars vrouw 38%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 32%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Theology and Religious Studies (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 9 studenten gestemd op de opleiding Theology and Religious Studies. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 11.1% een 2, 11.1% een 3, 66.7% een 4 en tot slot heeft 11.1% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.6 / 10
 • Sfeer 8.2 / 10
 • Docenten 8.5 / 10
 • Toetsing en informatie 7.7 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.6 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 11.1%
3 / 5 11.1%
4 / 5 66.7%
5 / 5 11.1%


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Theologie & Religiewetenschappen57.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Theologie & Religiewetenschappen.
 • Theologie & Religiewetenschappen (predikantsopleiding)10.2% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Theologie & Religiewetenschappen (predikantsopleiding).

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Theology and Religious Studies van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Theology and Religious Studies dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Theology and Religious Studies Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Theology and Religious Studies. Heb je zelf ook ervaring met Theology and Religious Studies van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Theology and Religious Studies (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Theology and Religious Studies

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Theology and Religious Studies te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Theology and Religious Studies volgen?

De opleiding Theology and Religious Studies kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Theology and Religious Studies?

Als je de opleiding Theology and Religious Studies wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Theology and Religious Studies?

De opleiding Theology and Religious Studies van Vrije Universiteit Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.6.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Theology and Religious Studies, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Theology and Religious Studies?

Aan de opleiding Theology and Religious Studies studeren momenteel rond de 94 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:58.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen