Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Public Administration

WO Public Administration

Binnen de studie Public Administration zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Public Administration wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Public Administration-gerelateerde opleidingen.

Master Public Administration

De universitaire masterstudie Public Administration is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op bestuur, management en beleid. Je verdiept je in de ontwikkelingen in het bestuur, management en beleid van overheden en andere organisaties, zowel op lokaal en regionaal niveau als op nationale en Europese schaal. Centraal staat de aandacht voor ontwikkelingen in de publieke sector, de legitimiteit van traditionele en nieuwe vormen van governance en de verhouding tussen burgers, politiek en openbaar bestuur. Het gaat daarbij onder meer om vraagstukken over verdeling, effectiviteit en rechtvaardigheid.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 370
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 123.667

Master Public Administration opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Public Administration opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Public Administration-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Erasmus Universiteit Rotterdam
Universiteit Twente
Universiteit Leiden

Wo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector wo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud