Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Rechtsgeleerdheid

WO Rechtsgeleerdheid

Binnen de studie Rechtsgeleerdheid zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Rechtsgeleerdheid wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Rechtsgeleerdheid-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Rechtsgeleerdheid

De universitaire bachelorstudie Rechtsgeleerdheid is gericht op de omgang met en interpretatie van wetten en regels. Dat gebeurt mede aan de hand van rechterlijke uitspraken (jurisprudentie). Het is mogelijk je te specialiseren in het privaatrecht, staats- en bestuursrecht, notarieel recht, internationaal en Europees recht, fiscaal recht of strafrecht.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 5142
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 551.100
Studenten aantal: 19510

Bachelor Rechtsgeleerdheid opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Rechtsgeleerdheid opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Rechtsgeleerdheid-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Rijksuniversiteit Groningen
Rijksuniversiteit Groningen
Erasmus Universiteit Rotterdam
Maastricht University
Radboud Universiteit
Tilburg University

Master Rechtsgeleerdheid

De universitaire masterstudie Rechtsgeleerdheid is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de omgang met en interpretatie van wetten en regels. Dat gebeurt mede aan de hand van rechterlijke uitspraken (jurisprudentie). Ook aan bod komen privaatrecht, staats- en bestuursrecht en strafrecht.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 1273
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 258.800

Master Rechtsgeleerdheid opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Rechtsgeleerdheid opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Rechtsgeleerdheid-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Erasmus Universiteit Rotterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Tilburg University
Open Universiteit
Universiteit Leiden

Wo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector wo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud