Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Politicologie

WO Politicologie

Binnen de studie Politicologie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Politicologie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Politicologie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Politicologie

De universitaire bachelorstudie Politicologie is gericht op (inter)nationale maatschappelijke verschijnselen die samenhangen met de uitoefening van macht dóór mensen óver mensen. Er zijn verschillende benaderingen, zoals de historisch-filosofische analyse van politieke ideeën, de vergelijkende studie van politieke instellingen, de internationale betrekkingen, het kwantitatief onderzoek naar de uiting van politiek gedrag en de systematische studie van besluitvormingsprocessen. Tot de kernonderwerpen van de politieke wetenschap behoort de studie van democratische, autoritaire en totalitaire politieke stelsels. Daarbij analyseer je de inhoud en het functioneren van politieke instellingen, zoals kiesstelsels, regeringen, parlementen, bureaucratieën en legers. Je doet onderzoek naar de politieke activiteit van bijvoorbeeld politieke leiders, partijen en pressiegroepen. Ook houd je je bezig met de communicatiemedia en de analyse van politieke opvattingen, zoals je die tegenkomt bij verkiezingsuitslagen en in interviews en programma-analyses.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 1219
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 246.800
Studenten aantal: 3898

Bachelor Politicologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Politicologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Politicologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Universiteit Leiden

Master Politicologie

De universitaire masterstudie Politicologie is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op (inter)nationale maatschappelijke verschijnselen die samenhangen met de uitoefening van macht dóór mensen óver mensen. Er zijn verschillende benaderingen, zoals de historisch-filosofische analyse van politieke ideeën, de vergelijkende studie van politieke instellingen en de internationale betrekkingen. Tot de kernonderwerpen van de politieke wetenschap behoort de studie van democratische, autoritaire en totalitaire politieke stelsels, de conflicten en samenwerking in het internationale politieke systeem. Je verricht en presenteert op zelfstandige wijze politicologisch onderzoek.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 215
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 215.000

Master Politicologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Politicologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Politicologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector wo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud