Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Muziekwetenschap

WO Muziekwetenschap

Binnen de studie Muziekwetenschap zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Muziekwetenschap wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Muziekwetenschap-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Muziekwetenschap

De universitaire bachelorstudie Muziekwetenschap is gericht op de studie van de verschijningsvorm, structuur, compositietechniek en stijl van muziekwerken uit het heden en verleden. Ook heb je aandacht voor de omstandigheden waarin die werken zijn ontstaan. Verder maak je kennis met algemene theorieën over de productie en perceptie van muziek en verkrijg je inzicht in de muzikale communicatieprocessen die daaruit voortvloeien. Hierbij wordt een beroep gedaan op kennis van de akoestiek en fysiologie van het gehoor.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 93
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 46.500
Studenten aantal: 261

Bachelor Muziekwetenschap opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Muziekwetenschap opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Muziekwetenschap-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud