Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Mathematics

WO Mathematics

Binnen de studie Mathematics zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Mathematics wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Mathematics-gerelateerde opleidingen.

Master Mathematics

De universitaire masterstudie Mathematics is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het redeneren via abstracte objecten en op de relaties tussen die objecten: wiskunde is een taal op zich waarmee je door abstractie problemen uit de praktijk kunt oplossen. Hiertoe worden om te beginnen basisbegrippen eenduidig gedefinieerd, waarna de relaties tussen deze begrippen worden geanalyseerd. Je leert onder meer hoe je uit een concrete vraagstelling een theorie afleidt en hoe je die theorie daarna op andere problemen toepast.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 156
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 31.400
Studenten aantal: 442

Master Mathematics opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Mathematics opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Mathematics-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud