Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Kunstmatige Intelligentie

WO Kunstmatige Intelligentie

Binnen de studie Kunstmatige Intelligentie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Kunstmatige Intelligentie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Kunstmatige Intelligentie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Kunstmatige Intelligentie

De universitaire bachelorstudie Kunstmatige Intelligentie is gericht op het ontwikkelen van intelligente apparaten, zoals robots, kennissystemen en multi-agent systemen. Je leert autonome systemen (robots) ontwerpen, die kunnen leren, redeneren en samenwerken en zich aanpassen aan een dynamische omgeving. Hierbij gebruik je vaak mensen of dieren als inspiratiebron. Aan de ene kant maak je met technieken uit de informatica en logica slimme toepassingen. Aan de andere kant kom je meer te weten over het denken en gedrag van mensen en dieren, doordat je het nabootst in een kunstmatig systeem. Toepassingen variëren van planning en diagnose tot beeldherkenning, van klassieke bordspellen tot moderne computerspellen, en van informatie zoeken op het web tot data-mining.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 1271
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 183.714
Studenten aantal: 3589

Bachelor Kunstmatige Intelligentie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Kunstmatige Intelligentie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Kunstmatige Intelligentie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Maastricht University
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit
Vrije Universiteit Amsterdam
Universiteit Leiden

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud