Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Forensische Criminologie

WO Forensische Criminologie

Binnen de studie Forensische Criminologie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Forensische Criminologie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Forensische Criminologie-gerelateerde opleidingen.

Master Forensische Criminologie

De universitaire masterstudie Forensische Criminologie is gericht op het gebruik van specialistische expertise in de strafrechtspleging. Achtergrond is dat zowel in de opsporing, het gerechtelijke vooronderzoek als het onderzoek ter terechtzitting ten behoeve van de waarheidsvinding gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijke onderzoeksmethoden of de resultaten daarvan. De forensische psychiatrie bevindt zich op het raakvlak van de rechtswetenschap en de psychiatrie.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 98
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 101.000

Master Forensische Criminologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Forensische Criminologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Forensische Criminologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden

Wo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector wo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud