Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Forensica, Criminologie en Rechtspleging

WO Forensica, Criminologie en Rechtspleging

Binnen de studie Forensica, Criminologie en Rechtspleging zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Forensica, Criminologie en Rechtspleging wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Forensica, Criminologie en Rechtspleging-gerelateerde opleidingen.

Master Forensica, Criminologie en Rechtspleging

De universitaire masterstudie Forensica, Criminologie en Rechtspleging is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op een multidisciplinaire benadering van misdaad en strafrechtspleging en wordt steeds vanuit een andere discipline gekeken naar criminaliteit en bewijsgaring. Waar komt crimineel gedrag uit voort? Hoe kan de betrouwbaarheid van een getuigenverklaring worden getoetst? Als jurist in de strafrechtspleging of als niet-jurist met een forensisch beroep wordt het van steeds groter belang kennis en inzicht te krijgen in de forensische disciplines.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 136
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 136.000

Master Forensica, Criminologie en Rechtspleging opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Forensica, Criminologie en Rechtspleging opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Forensica, Criminologie en Rechtspleging-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Maastricht University

Wo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector wo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud