Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Forensic Science

WO Forensic Science

Binnen de studie Forensic Science zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Forensic Science wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Forensic Science-gerelateerde opleidingen.

Master Forensic Science

De universitaire masterstudie Forensic Science (research) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze onderzoeksmaster bereidt je voor op een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. De studie is gericht op het analyseren van bewijzen die in strafrechtszaken gebruikt worden. De technieken hiervoor worden steeds geavanceerder. Je leert over de verschillende onderzoeken zoals chemische onderzoeken (vezels, verfdeeltjes, brandversnellers), medische en biologische onderzoeken (haar, dna, toxologische resultaten) en de analyse van digitale data zoals e-mails of foto's.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 31
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 31.000
Studenten aantal: 87

Master Forensic Science opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Forensic Science opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Forensic Science-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud