Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Electrical Engineering

WO Electrical Engineering

Binnen de studie Electrical Engineering zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Electrical Engineering wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Electrical Engineering-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Electrical Engineering

De universitaire bachelorstudie Electrical Engineering is gericht op het ontwikkelen van elektrotechnische oplossingen in de toepassingsgebieden energietechniek, informatietechniek, telecommunicatie, informatie- en communicatiesystemen, en meet- en besturingssystemen. De energietechniek omvat het opwekken, transporteren, omvormen, verdelen en toepassen van elektrische energie. De informatietechniek omvat het verwerven (met sensoren), omzetten, transporteren, opslaan, bewerken (met computerarchitecturen en processors), combineren en presenteren of automatisch benutten van meestal elektronische informatie (zoals bij het regelen van processen). De telecommunicatie is gericht op systemen en netwerken voor telefonie, media, datatransport, satellietcommunicatie en mobiele communicatie. Bij informatie- en communicatiesystemen gaat het om het analyseren, ontwerpen en realiseren van computersystemen en om het ontwikkelen van elektronische schakelingen, waarbij neurale netwerken worden gebruikt. Meet- en besturingssystemen zijn systemen die alle mogelijke processen regelen, zoals de besturing van vliegtuigen, centrale verwarming in huis en processen in het menselijk lichaam (medische toepassingen).

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 598
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 202.667
Studenten aantal: 1789

Bachelor Electrical Engineering opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Electrical Engineering opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Electrical Engineering-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Technische Universiteit Delft
Technische Universiteit Eindhoven
Universiteit Twente

Master Electrical Engineering

De universitaire masterstudie Electrical Engineering is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het ontwikkelen van elektrotechnische oplossingen in de toepassingsgebieden energietechniek, informatietechniek, telecommunicatie, informatie- en communicatiesystemen, en meet- en besturingssystemen. De energietechniek omvat het opwekken, transporteren, omvormen, verdelen en toepassen van elektrische energie. De informatietechniek omvat het verwerven (met sensoren), omzetten, transporteren, opslaan, bewerken (met computerarchitecturen en processors), combineren en presenteren of automatisch benutten van meestal elektronische informatie (zoals bij het regelen van processen). De telecommunicatie is gericht op systemen en netwerken voor telefonie, media, datatransport, satellietcommunicatie en mobiele communicatie. Bij informatie- en communicatiesystemen gaat het om het analyseren, ontwerpen en realiseren van computersystemen en om het ontwikkelen van elektronische schakelingen, waarbij neurale netwerken worden gebruikt. Meet- en besturingssystemen zijn systemen die alle mogelijke processen regelen, zoals de besturing van vliegtuigen, centrale verwarming in huis en processen in het menselijk lichaam (medische toepassingen).

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg hoog
Eerstejaars aantal: 248
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 82.667
Studenten aantal: 1019

Master Electrical Engineering opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Electrical Engineering opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Electrical Engineering-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Technische Universiteit Delft
Technische Universiteit Eindhoven
Universiteit Twente

Wo-studies binnen Techniek

Binnen de studiesector wo Techniek, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud