Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Criminaliteit en Rechtshandhaving

WO Criminaliteit en Rechtshandhaving

Binnen de studie Criminaliteit en Rechtshandhaving zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Criminaliteit en Rechtshandhaving wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Criminaliteit en Rechtshandhaving-gerelateerde opleidingen.

Master Criminaliteit en Rechtshandhaving

De universitaire masterstudie Criminaliteit en Rechtshandhaving is gericht op de ontwikkelingen binnen de criminologie op verschillende terreinen van maatschappelijke veiligheid en strafrechtspleging. De studie bestaat uit twee verschillende afstudeerrichtingen: Veiligheid en Rechtshandhaving en Criminal Justice. Veiligheidsbeleid en Rechtshandhaving richt zich op de totstandkoming en uitvoering van beleid en regelgeving op het gebied van maatschappelijke veiligheid en op het beleid, de organisatie en de praktijk van de handhaving van deze regelgeving. Criminal Justice is een multidisciplinair programma. Belangrijke instellingen, processen en cross-nationale kwesties over criminaliteit, recht en beleid zullen besproken worden. Bovendien zal speciale aandacht worden besteed aan de belangrijke rol die Nederland heeft gespeeld in de ontwikkeling van nationale en supra-nationale misdaad wetgeving. Uniek aan het programma is het internationaal vergelijkende perspectief.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 47
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 48.000

Master Criminaliteit en Rechtshandhaving opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Criminaliteit en Rechtshandhaving opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Criminaliteit en Rechtshandhaving-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Wo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector wo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud