Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Computer Science

WO Computer Science

Binnen de studie Computer Science zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Computer Science wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Computer Science-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Computer Science

De universitaire bacheloropleding Computer Science is algemeen gezegd gericht op het begrijpen van computertaal. In de studie leer je programmeren, hoe netwerken werken en met elkaar communiceren en hoe gebruikers optimaal kunnen communiceren met deze netwerken. De studie besteedt veel aandacht aan de praktijk, maar ook aan de theoretische achtergronden vanuit de wiskunde en logica. De studie is volledig Engelstalig.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 534
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 542.000
Studenten aantal: 1210

Bachelor Computer Science opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Computer Science opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Computer Science-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Vrije Universiteit Amsterdam
Maastricht University

Master Computer Science

De universitaire masterstudie Computer Science is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op theorieën, methoden en technieken voor het ontwerpen van hardware- en softwaresystemen. Denk bijvoorbeeld aan software voor hartslagmeters in horloges en software voor onderdelen van de deltawerken.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg hoog
Eerstejaars aantal: 614
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 153.500
Studenten aantal: 1923

Master Computer Science opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Computer Science opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Computer Science-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Technische Universiteit Delft
Universiteit Twente
Vrije Universiteit Amsterdam
Open Universiteit

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud