Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Chemical Engineering

WO Chemical Engineering

Binnen de studie Chemical Engineering zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Chemical Engineering wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Chemical Engineering-gerelateerde opleidingen.

Master Chemical Engineering

De universitaire masterstudie Chemical Engineering is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van processen en producten in de chemische industrie en geneesmiddelen- en voedingsmiddelenindustrie. Je leert nieuwe technische toepassingen bedenken. Zo werk je aan de ontwikkeling van nieuwe kunststoffen, membranen, keramische materialen, voedings- en geneesmiddelen, constructiematerialen of van productie- en verwerkingstechnieken. Ook onderzoek je de gevolgen van die nieuwe toepassingen voor mens en milieu.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 236
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 59.250
Studenten aantal: 853

Master Chemical Engineering opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Chemical Engineering opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Chemical Engineering-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Technische Universiteit Delft
Technische Universiteit Eindhoven
Universiteit Twente
Rijksuniversiteit Groningen

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud