Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Biotechnology

WO Biotechnology

Binnen de studie Biotechnology zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Biotechnology wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Biotechnology-gerelateerde opleidingen.

Master Biotechnology

De universitaire masterstudie Biotechnology is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het gebruik van micro-organismen of plantaardige of dierlijke cellen op industriële schaal, met als doel nuttige stoffen produceren of ongewenste stoffen afbreken. Sinds het mogelijk is om de genetische eigenschappen van micro-organismen te veranderen zijn de mogelijkheden om deze organismen nuttig werk te laten doen sterk toegenomen. Tijdens de studie leer je ontdekken welk organisme geschikt is om een stof te produceren en welke eisen een dergelijk organisme aan zijn omgeving stelt. Die eisen moet je vervolgens vertalen naar een industriële productiewijze.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 119
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 119.000
Studenten aantal: 453

Master Biotechnology opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Biotechnology opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Biotechnology-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Techniek

Binnen de studiesector wo Techniek, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud