Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Bioinformatics

WO Bioinformatics

Binnen de studie Bioinformatics zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Bioinformatics wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Bioinformatics-gerelateerde opleidingen.

Master Bioinformatics

De universitaire masterstudie Bio-informatics is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de relatie tussen computerwetenschap, statistiek en (moleculaire) biologie. Je verdiept je bijvoorbeeld in erfelijk materiaal en eiwitten. Kennis van de bio-informatica wordt toegepast in de voedselindustrie en is belangrijk bij plantenveredeling, bij de ontwikkeling van medicijnen en in het geneeskundig onderzoek.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 26
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 26.000
Studenten aantal: 120

Master Bioinformatics opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Bioinformatics opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Bioinformatics-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Techniek

Binnen de studiesector wo Techniek, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen