Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Mathematische Wetenschappen

WO Mathematische Wetenschappen

Binnen de studie Mathematische Wetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Mathematische Wetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Mathematische Wetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Master Mathematische Wetenschappen

De universitaire masterstudie Mathematische Wetenschappen is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het redeneren over abstracte objecten en op de relaties tussen die objecten: wiskunde is een taal waarmee je door abstractie problemen uit de praktijk kunt oplossen. Hiertoe worden basisbegrippen eenduidig gedefinieerd, waarna de relaties tussen deze begrippen worden geanalyseerd. Je leert onder meer hoe je uit een concrete vraagstelling een theorie afleidt en hoe je die theorie daarna op andere problemen toepast.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 51
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 51.000
Studenten aantal: 160

Master Mathematische Wetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Mathematische Wetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Mathematische Wetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Utrecht

Wo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector wo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud