Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Life Science and Technology

WO Life Science and Technology

Binnen de studie Life Science and Technology zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Life Science and Technology wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Life Science and Technology-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Life Science and Technology

De universitaire bachelorstudie Life Science and Technology is gericht op (het toepassen van) celonderzoek. Om te achterhalen wat er afspeelt in een cel, heb je niet alleen kennis nodig van celbiologie maar ook van technologie om je bevindingen op grote schaal te kunnen toepassen. Kenmerkend is dat de studie veel raakvlakken heeft met andere vakgebieden, zoals biologie, natuurkunde, farmacologie, scheikunde, farmacie, procestechnologie, wiskunde en informatica.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 249
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 124.500
Studenten aantal: 784

Bachelor Life Science and Technology opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Life Science and Technology opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Life Science and Technology-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Technische Universiteit Delft

Master Life Science and Technology

De universitaire masterstudie Life Science and Technology is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op onderzoek naar levende cellen van micro-organismes, planten, dieren en mensen. Je bestudeert de processen in de levende cel en zoekt naar nieuwe manieren om cellen te manipuleren voor nieuwe toepassingen. Rechtspraak aan de hand van technieken voor DNA-fingerprinting, kankergenen opsporen met DNA-chips, humaan insuline produceren voor diabetespatiënten en wasgoed schoonmaken met behulp van intacte enzymen zijn voorbeelden van toepassingen waarin de levende cel een belangrijke rol speelt.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 69
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 34.500
Studenten aantal: 259

Master Life Science and Technology opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Life Science and Technology opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Life Science and Technology-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Technische Universiteit Delft

Wo-studies binnen Techniek

Binnen de studiesector wo Techniek, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud