Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Kunstgeschiedenis

WO Kunstgeschiedenis

Binnen de studie Kunstgeschiedenis zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Kunstgeschiedenis wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Kunstgeschiedenis-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Kunstgeschiedenis

De universitaire bachelorstudie Kunstgeschiedenis is vooral gericht op de geschiedenis van de westerse beeldende kunsten, bouwkunst (architectuurgeschiedenis), kunstnijverheid en industriële vormgeving. Tot de beeldende kunsten behoren niet alleen de schilderkunst en beeldhouwkunst, maar ook de tekenkunst, grafische kunst, fotografie en hedendaagse media. De kunstgeschiedenis werkt vanuit verschillende benaderingen, waarvan de stilistische, de iconologische en de typologische benaderingen voorbeelden zijn. Stilistisch onderzoek is gericht op de verschillende kunststijlen en hun ontwikkeling. Bij iconologisch onderzoek gaat het om de betekenis van voorstellingen. Ook de bredere sociaal-historische context van kunst komt aan bod.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 342
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 69.200
Studenten aantal: 1107

Bachelor Kunstgeschiedenis opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Kunstgeschiedenis opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Kunstgeschiedenis-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud