Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Kunsten, Cultuur en Media

WO Kunsten, Cultuur en Media

Binnen de studie Kunsten, Cultuur en Media zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Kunsten, Cultuur en Media wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Kunsten, Cultuur en Media-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Kunsten, Cultuur en Media

De universitaire bachelorstudie Kunsten, Cultuur en Media is gericht op de studie (van de culturele functies) van kunsten. Belangrijke onderzoeksvragen zijn: wat zijn de karakteristieke elementen van kunst? Welke functies vervullen de kunsten? Hoe functioneren de kunsten binnen de samenleving? Deze vragen worden tijdens de studie vanuit een theoretisch en een historisch perspectief aan de orde gesteld. Hierbij ligt de nadruk op de geschiedenis van kunsten en media, de filosofie, de theorie en analyse van kunsten en media (kunstfilosofie, kunstwetenschap, semiotiek, hermeneutiek) en de organisatie van de productie, distributie en receptie van kunst (kunstbeleid en kunstmanagement). De studie kent vijf kunstdisciplines waarin je zich kunt specialiseren: literatuur, theater, (klassieke en populaire) muziek, beeldende kunst en film of televisie.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 112
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 112.000
Studenten aantal: 334

Bachelor Kunsten, Cultuur en Media opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Kunsten, Cultuur en Media opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Kunsten, Cultuur en Media-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud