Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Humanistiek

WO Humanistiek

Binnen de studie Humanistiek zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Humanistiek wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Humanistiek-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Humanistiek

De universitaire bachelor Humanistiek is een brede studie gericht op vragen over zingeving en humanisering. Je onderzoekt wat mensen drijft, wat ze belangrijk vinden, en hoe we in onze samenleving oog kunnen houden voor humane waarden als rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid. De thema's uit de studie worden vanuit verschillende wetenschappen belicht, zoals filosofie, sociologie, pedagogie, psychologie en religiewetenschappen. Je wordt getraind in praktische vaardigheden als gesprekstechnieken en reflectievaardigheden. Ook is er aandacht voor wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 77
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 77.000
Studenten aantal: 261

Bachelor Humanistiek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Humanistiek opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Humanistiek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit voor Humanistiek

Master Humanistiek

De universitaire masterstudie Humanistiek is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie richt zich op eigentijdse vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een menswaardige samenleving. Ze put uit humanistische inspiratiebronnen en combineert inzichten uit de filosofie, maatschappij- en gedragswetenschappen, religie- en cultuurwetenschappen, wetenschapstheorie en methodologie. Tijdens de universitaire masterstudie ligt het accent vooral op professionele beroepsvorming.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 53
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 53.000
Studenten aantal: 199

Master Humanistiek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Humanistiek opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Humanistiek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit voor Humanistiek

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud