Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Geschiedenis

WO Geschiedenis

Binnen de studie Geschiedenis zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Geschiedenis wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Geschiedenis-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Geschiedenis

De universitaire bachelorstudie Geschiedenis is gericht op de geschiedenis van de eerste landbouwbeschavingen tot het heden. Je leert historische verschijnselen analyseren in hun politieke, sociaal-economische en culturele context. Ook kun je snel en adequaat basismateriaal opsporen dat je nodig hebt om een (historisch) vraagstuk op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan de vraag hoe de conflicten tussen de westerse en islamitische wereld hebben kunnen ontstaan. Daarnaast leer je historische processen in verband te brengen met de huidige ontwikkelingen in de samenleving. Tenslotte verdiep je je in de theoretische vooronderstellingen en de historiografie van het vak.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 1290
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 187.857
Studenten aantal: 4523

Bachelor Geschiedenis opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Geschiedenis opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Geschiedenis-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Erasmus Universiteit Rotterdam
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Master Geschiedenis

De universitaire masterstudie Geschiedenis is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de geschiedenis van de eerste landbouwbeschavingen tot heden. Je kunt historische verschijnselen analyseren in hun politieke, sociaal-economische en cultureel-mentale context. Ook kun je snel en adequaat basismateriaal opsporen dat je nodig hebt om een (historisch) vraagstuk op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan de vraag hoe de conflicten tussen de westerse en islamitische wereld hebben kunnen ontstaan. Daarnaast leer je historische processen in verband brengen met de huidige ontwikkelingen in de samenleving.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 490
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 71.000

Master Geschiedenis opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Geschiedenis opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Geschiedenis-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Erasmus Universiteit Rotterdam

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud