Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Filosofie

WO Filosofie

Binnen de studie Filosofie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Filosofie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Filosofie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Filosofie

De universitaire bachelorstudie Filosofie is gericht op de denkbeelden van de oude en hedendaagse filosofen. De westerse filosofie of wijsbegeerte is ongeveer 2500 jaar geleden ontstaan in het oude Griekenland (pre-Socratici). Plato en Aristoteles worden beschouwd als de eerste systematische filosofen in de geschiedenis van het westerse denken. Je leert vorm geven aan je eigen denken, zodat je praktische vraagstukken uit het leven en de maatschappij kunt analyseren. Daarbij komen verschillende disciplines van de filosofie aan bod, zoals logica, ethiek, kentheorie, wetenschapsfilosofie en sociale filosofie.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 741
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 94.625
Studenten aantal: 2383

Bachelor Filosofie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Filosofie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Filosofie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Erasmus Universiteit Rotterdam
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Tilburg University

Master Filosofie

De universitaire masterstudie Filosofie is een interdisciplinair programma dat wordt gekenmerkt door een sterke verwevenheid van historische en systematische benaderingen van de wijsbegeerte. Daarnaast richt de studie zich op reflectie van fundamentele morele waarden. Je kunt kiezen uit meerdere specialismen, verschillend per universiteit.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 259
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 38.571

Master Filosofie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Filosofie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Filosofie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Erasmus Universiteit Rotterdam
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit
Tilburg University

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud