Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Erfgoedstudies (duale master)

WO Erfgoedstudies (duale master)

Binnen de studie Erfgoedstudies (duale master) zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Erfgoedstudies (duale master) wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Erfgoedstudies (duale master)-gerelateerde opleidingen.

Master Erfgoedstudies (duale master)

De universitaire masterstudie Erfgoedstudies biedt drie stromingen, namelijk erfgoedstudies, archiefwetenschap en museumstudies. Erfgoedstudies benadert erfgoed vanuit een cultuurhistorisch en ruimtelijk perspectief. Je verwerft kennis en vaardigheden op het gebied van de bescherming en conservering van cultureel erfgoed en bestudeert de verschillende betekenissen die aan erfgoed worden toegekend. Archiefwetenschap leidt op tot een professional die inzicht heeft in archieven. Van de context en de theoretische achtergrond van het archiveren tot de verschillende manieren waarop een archief zo effectief en efficiënt mogelijk functioneert, komt aan bod. Museumstudies bereidt voor op een wetenschappelijke functie in musea. Tijdens de studie onderzoek je vanuit een cultuurhistorische basis en in internationaal perspectief de bestaansredenen en het functioneren van verschillende musea.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 29
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 29.000
Studenten aantal: 89

Master Erfgoedstudies (duale master) opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Erfgoedstudies (duale master) opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Erfgoedstudies (duale master)-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud