Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Engelse Taal en Cultuur

WO Engelse Taal en Cultuur

Binnen de studie Engelse Taal en Cultuur zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Engelse Taal en Cultuur wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Engelse Taal en Cultuur-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Engelse Taal en Cultuur

De universitaire bachelorstudie Engelse Taal en Cultuur is gericht op de taal, literatuur en cultuur van Engelstalige gebieden, vooral Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Je bestudeert onder meer de politieke en sociaal-economische ontwikkeling van de Engelstalige gebieden, het hedendaagse taalgebruik, de theoretische taalkunde (woordvolgorde, uitspraak, klanksysteem), de ontwikkeling van de Engelstalige literatuur (van de Beowulf en Shakespeare tot Virginia Woolf en Philip Roth) en de Engelse taal vanaf de achtste eeuw tot heden. Daarnaast leer je vloeiend Engels spreken en schrijven.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 454
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 91.600
Studenten aantal: 1533

Bachelor Engelse Taal en Cultuur opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Engelse Taal en Cultuur opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Engelse Taal en Cultuur-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit
Rijksuniversiteit Groningen

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud