Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Taalwetenschap

WO Taalwetenschap

Binnen de studie Taalwetenschap zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Taalwetenschap wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Taalwetenschap-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Taalwetenschap

De universitaire bachelorstudie Taalwetenschap is gericht op (het gebruik van) taal, spraak en taal- en spraaktechnologie. Het gaat daarbij om het interpreteren van concrete taaldata, waarbij men inzichten uit de gedrags- en informatiewetenschappen gebruikt. Je leert communicatieve en informatieve functies van taal analyseren en onderzoeken. Hoe ontstaan taalstoornissen? En hoe kunnen baby's in een wirwar van klanken woorden herkennen? Met deze en vele andere vraagstukken houd je je bezig.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 250
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 50.400
Studenten aantal: 860

Bachelor Taalwetenschap opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Taalwetenschap opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Taalwetenschap-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud