Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Taalwetenschappen (duale master)

WO Taalwetenschappen (duale master)

Binnen de studie Taalwetenschappen (duale master) zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Taalwetenschappen (duale master) wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Taalwetenschappen (duale master)-gerelateerde opleidingen.

Master Taalwetenschappen (duale master)

De universitaire masterstudie Taalwetenschappen heeft verschillende programma's. Deze programma’s richten zich op het beschrijven van talen of het bestuderen van een taal, waarbij taalstructuur, taalverwerving en de relatie tussen maatschappelijke factoren en taal de revue passeren. Ook zijn er programma's waarbij het proces van het leren en gebruiken van een tweede taal centraal staat. Dit wordt benaderd vanuit verschillende invalshoeken, waaronder cognitie, psychologie, sociale interactie, taal, onderwijs en cultuur. Het is ook mogelijk je te richten op de meer praktische aspecten van taal zoals vertaling of tekst analyse. Zo is er een programma dat zich richt op de studie van de communicatie in een vreemde taal binnen en buiten Europa. Hierbij leer je communicatieprocessen analyseren in meertalige contexten in internationale organisaties en in het bedrijfsleven. Ten slotte kun je taal- en spraakstoornissen bestuderen vanuit taalkundige kennis over normaal taal- en spraakgedrag.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 17
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 17.000
Studenten aantal: 51

Master Taalwetenschappen (duale master) opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Taalwetenschappen (duale master) opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Taalwetenschappen (duale master)-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud