Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Taalwetenschappen (research)

WO Taalwetenschappen (research)

Binnen de studie Taalwetenschappen (research) zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Taalwetenschappen (research) wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Taalwetenschappen (research)-gerelateerde opleidingen.

Master Taalwetenschappen (research)

De universitaire masterstudie Taalwetenschappen (research) biedt verschillende programma's, allen sterk gericht op empirisch onderzoek. Er zijn programma's die zich richten op de taalkunde in de breedste zin, waarbij studenten de mogelijkheid hebben zich te specialiseren in een breed scala van taalkundige subdisciplines. Andere programma’s richten zich op de vraag welke cognitieve vermogens er ten grondslag liggen aan de menselijke taal en hoe deze op elkaar inwerken. Tevens bestaat de mogelijkheid om je te richten op het thema dat wanneer we taal gebruiken, we betrokken zijn in de communicatie.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 87
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 21.750
Studenten aantal: 232

Master Taalwetenschappen (research) opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Taalwetenschappen (research) opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Taalwetenschappen (research)-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud