Studiegids » wo » WO Opleidingen » Engelse Taal en Cultuur (Bachelor) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

Engelse Taal en Cultuur (Bachelor) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

De universitaire bachelorstudie Engelse Taal en Cultuur is gericht op de taal, literatuur en cultuur van Engelstalige gebieden, vooral Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Je bestudeert onder meer de politieke en sociaal-economische ontwikkeling van de Engelstalige gebieden, het hedendaagse taalgebruik, de theoretische taalkunde (woordvolgorde, uitspraak, klanksysteem), de ontwikkeling van de Engelstalige literatuur (van de Beowulf en Shakespeare tot Virginia Woolf en Philip Roth) en de Engelse taal vanaf de achtste eeuw tot heden. Daarnaast leer je vloeiend Engels spreken en schrijven.

In the Bachelor's English Language and Culture, you study the rich and vibrant cultural, literary and linguistic heritage of the English-speaking world. You are introduced to fields of study such as World Englishes and World Literature in English. You cover the traditional canon of English literature and examine the newest forms of contemporary English literature from around the globe.

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Engelse Taal en Cultuur.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

UvA Matching

Na je verzoek tot inschrijving voor een bacheloropleiding moet je meedoen aan de verplichte studiekeuzecheck: UvA Matching. Bij UvA Matching volg je een programma, je bestudeert de studiestof en maakt een toets, waarna je een advies krijgt van de opleiding. Zo test je of de opleiding echt bij je past. UvA-matching geldt niet voor numerus fixus- of selectieve opleidingen. Check onze website voor meer info.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Engelse Taal en Cultuur, die je kunt volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding297 studenten


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Kunst- & Cultuurwetenschappen5.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Kunst- & Cultuurwetenschappen.
 • Geschiedenis (research)2.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Geschiedenis (research).
 • Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen2.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen.
 • Letterkunde39.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Letterkunde.
 • Letterkunde (research)3.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Letterkunde (research).
 • Taalwetenschappen17.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Taalwetenschappen.
 • Taalwetenschappen (research)2.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Taalwetenschappen (research).
 • Mediastudies (1-jarig)4.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Mediastudies (1-jarig).
 • Noord-Amerika Studies3.8% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Noord-Amerika Studies.
 • Vertaalwetenschap3.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Vertaalwetenschap.
 • Communicatie- & Informatiewetenschappen3.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Communicatie- & Informatiewetenschappen.
 • Educatie en Communicatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen2.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Educatie en Communicatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen.
 • Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal en Cultuurwetenschappen6.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal en Cultuurwetenschappen.
 • Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen5.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Engelse Taal en Cultuur van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Engelse Taal en Cultuur dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Engelse Taal en Cultuur Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Engelse Taal en Cultuur. Heb je zelf ook ervaring met Engelse Taal en Cultuur van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Engelse Taal en Cultuur (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Engelse Taal en Cultuur

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Engelse Taal en Cultuur te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Engelse Taal en Cultuur volgen?

De opleiding Engelse Taal en Cultuur kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Engelse Taal en Cultuur?

Als je de opleiding Engelse Taal en Cultuur wil volgen bij Universiteit van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Engelse Taal en Cultuur, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Engelse Taal en Cultuur?

Aan de opleiding Engelse Taal en Cultuur studeren momenteel rond de 297 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam, vestiging Amsterdam

Adresgegevens

Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:58.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen