Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Archeologie (research)

WO Archeologie (research)

Binnen de studie Archeologie (research) zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Archeologie (research) wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Archeologie (research)-gerelateerde opleidingen.

Master Archeologie (research)

De universitaire masterstudie Archeologie (research) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze onderzoeksmaster bereidt je voor op een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. De studie is gericht op de hoofdlijnen van de archeologie. De nadruk ligt op de pre- en protohistorie van Noordwest-Europa, de klassieke en mediterrane archeologie en de ecologische archeologie. Je leert materiële resten van vroegere samenlevingen en culturen opgraven, onderzoeken en interpreteren. Daarnaast leer je probleemstellingen voor wetenschappelijk onderzoek formuleren en de resultaten daarvan te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 15
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 5.000
Studenten aantal: 76

Master Archeologie (research) opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Archeologie (research) opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Archeologie (research)-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen

Wo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector wo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud