Studiegids » Scriptie » Scriptiebegeleiding

Scriptiebegeleiding

Veel studenten kijken op tegen het moment, waarop zij moeten beginnen aan het schrijven van hun scriptie. Het formuleren van een onderzoeksvraag, het verzamelen en verwerken van data en het uitwerken hiervan blijkt vaak lastiger dan vooraf gedacht wordt. Daarbij is het schrijven van een scriptie een langlopend project van doorgaans minimaal zes maanden. 

De kans is groot, dat je gedurende deze periode fases hebt waarin het schrijven van je scriptie minder soepel verloopt! Dit is heel normaal en je bent zeker niet de enige die hiermee te kampen heeft. Om een studievertraging te voorkomen, kan scriptiebegeleiding wenselijk zijn. Deze scriptiebegeleiding kun je inzetten naast je studiebegeleiding en wordt je buiten de universiteit of hogeschool aangeboden en helpt je op koers te blijven voor een mooi cijfer en een snelle afronding van je studie. 

Scriptiebegeleiders 

Tijdens het schrijven van je scriptie word je standaard geholpen door een professor of docent van de onderwijsinstelling. Deze begeleider helpt je het onderzoek vorm te geven en denkt met je mee over de beste aanpak. Ook kan een professor je deel laten nemen aan een onderzoek waar hij of zij zelf bij betrokken is. Je voert in zo’n geval een klein deel van het complete onderzoek uit. Daarbij betrekt de onderwijsinstelling vaak een tweede lezer bij je project. Zo wordt gewaarborgd, dat het oordeel van de eerste begeleider objectief is. 

Naast de hulp die de onderwijsinstelling je biedt, kun je een externe scriptiebegeleider inschakelen. Onderstaand vind je een overzicht van bedrijven die hulp van deze externe scriptiebegeleiders aanbieden. 

Scriptium

Scriptium

Studieniveau's: Mbo, Hbo, Wo
Diensten: Studiebegeleiding, Scriptiebegeleiding, Scriptiecorrectie, Bijles, Tentamentraining,
Forbici Afstudeerbegeleiding

Forbici Afstudeerbegeleiding

Studieniveau's: Hbo, Wo
Diensten: Scriptiebegeleiding, Scriptiecorrectie,
Sloterplas Management

Sloterplas Management

Studieniveau's: Hbo, Wo
Diensten: Scriptiebegeleiding, Scriptiecorrectie,
Jouw Scriptiecoach BV

Jouw Scriptiecoach BV

Studieniveau's: Mbo, Hbo, Wo
Diensten: Studiebegeleiding, Scriptiebegeleiding, Scriptiecorrectie, Bijles, Tentamentraining, Studieontwijkend gedrag, Stress, Faalangst, Depressie, Overige
Bureau Scriptiehulp

Bureau Scriptiehulp

Studieniveau's: Mbo, Hbo, Wo
Diensten: Scriptiebegeleiding, Scriptiecorrectie, Studieontwijkend gedrag, Stress, Faalangst, Depressie,
Studielab

Studielab

Studieniveau's: Hbo, Wo
Diensten: Studiebegeleiding, Scriptiebegeleiding, Scriptiecorrectie, Studieontwijkend gedrag, Faalangst
Topscriptie B.V.

Topscriptie B.V.

Studieniveau's: Mbo, Hbo, Wo
Diensten: Scriptiebegeleiding

Scriptie hulp kosten 

De keuze voor scriptiebegeleiding vanuit een externe organisatie kan je veel geld besparen. Het risico dat je een jaar opnieuw moet doen door vertraging bij het schrijven van je scriptie of bijvoorbeeld een verkeerde manier van refereren is immers aanzienlijk kleiner! Onderstaand vind je een overzicht van de gemiddelde kosten die externe scriptiebegeleiding met zich meebrengt. Deze kosten zijn veel lager, dan de kosten voor een jaar langer studeren. Vergeet niet dat een jaar langer studeren ook betekent, dat je pas later kunt gaan werken of aan een volgende studie kunt beginnen. 

Thesis hulp 

Het schrijven van een thesis, het duurdere woord voor scriptie, bestaat uit verschillende fases. Je start met het vormgeven van je onderzoeksvraag en een globale indeling van het onderzoek zelf. Ook de methode voor de uitvoering van je onderzoek is een belangrijk onderdeel van deze fase. Op basis van de onderzoeksvraag verdiep je jezelf in bestaande literatuur en start je met het verzamelen van data. Een volgende stap is het analyseren van deze data om een antwoord te kunnen formuleren op je onderzoeksvraag. In de laatste fase richt je jezelf op het uitwerken van de opgedane kennis, het bepalen van eventuele tekortkomingen in je onderzoek en kansen voor vervolgonderzoek. 

Het inschakelen van een partij voor thesis hulp helpt je de scriptie te controleren op mogelijke taalfouten, fouten in de structuur en rode draad hiervan en fouten in je manier van refereren. De meest bekende en gebruikte vorm van refereren is APA. Je wilt voorkomen dat de referenties op een verkeerde wijze in de bibliografie van je scriptie zijn opgenomen. Plagiaat of verdenkingen daarvan worden streng bestraft door onderwijsinstellingen. Let hier ook erg mee op, als jij je scriptie wil laten schrijven!

Scriptiebegeleiding in Nederland 

In vrijwel iedere grote Nederlandse stad wordt scriptiebegeleiding aangeboden. Zeker in steden waar veel studenten wonen! Scriptiebegeleiders helpen je bij het onderzoek zelf, maar vormen ook je motivatie om door te blijven gaan met je onderzoek. Als het eind van je scriptie nog ver weg lijkt, kan het prettig zijn om een extra duwtje in je rug te krijgen. Zo blijf je op koers om op tijd klaar te zijn! Door hieronder op de stad te klikken waar jij studeert, zie je direct welke bedrijven hier actief zijn. Wanneer start jij met het schrijven je scriptie? De verschillende scriptiebegeleiders staan voor je klaar, om je hierbij te helpen.

Veelgestelde vragen over scriptiebegeleiding

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over scriptiebegeleiding. Zit je zelf nog met een vraag, stel deze dan aan de scriptiebegeleider óf reageer onderaan de pagina met jouw vraagstuk zodat anderen je kunnen helpen!

Waarom zou ik scriptiebegeleiding afnemen?

Veel studenten hebben moeite om hun scriptie te behalen en nemen hiervoor scriptiebegeleiding in de hand. Voor de één zal het puur voor de bevestiging zijn of iets goed of niet goed gaat, voor de ander zal het echt begeleiden nodig zijn om tot een goede scriptie te komen. Scriptiebegeleiders hebben veel ervaring en kunnen je dus helpen om sneller en beter te werken aan je scriptie en zodoende ze te behalen.

Wat kost scriptiebegeleiding?

Een veelgestelde vraag is wat de kosten zijn van scriptiebegeleiding. Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven, omdat de prijzen nogal verschillen per scriptiebegeleider. Kijk dus goed welke mogelijkheden er bij jou in de buurt zijn en wat hiervoor de kosten zijn. Vergelijk desnoods de verschillende begeleiders in jouw omgeving.

Waar vind ik een overzicht van scriptiebegeleiders?

Op onze pagina over scriptiebegeleiding kun je een duidelijk overzicht vinden van scriptiebegeleiders door het hele land. Je kunt daarna gelijk rechtstreeks contact opnemen met de scriptiebegeleider naar keuze.

Uit hoeveel pagina’s bestaat een scriptie gemiddeld?

Een scriptie bestaat uit een gemiddeld woordenaantal tussen de 12.000 en 18.000 woorden. Dat komt dus neer op ongeveer 38 tot 45 pagina’s in totaal.

Is het toegestaan om mijn scriptie te laten schrijven?

Over het algemeen is het niet toegestaan om je scriptie te laten schrijven door een ghostwriter. Echter, je mag wel gebruik maken van andermans werk of hulp indien je het gebruikt als inspiratie voor je eigen scriptie. De regels hiervoor zijn minder duidelijk dan die voor het kopiëren van andermans werk of het inzetten van een ghostwriter. Maar let op; hier zijn scriptiebegeleiders niet voor bedoeld!

Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 december 2021 om 11:06.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud