Studiegids » Scriptie » Scriptie laten schrijven

Scriptie laten schrijven

Het schrijven van een scriptie – ofwel thesis – is een tijdrovende en soms stressvolle taak. Daarom besteden steeds meer studenten dit uit aan derden. Er zijn namelijk verschillende Nederlandse en Engelse organisaties die scriptiehulp aanbieden. In dit artikel lees je alles over de aanbieders, hun uiteenlopende diensten en de kosten hiervan.

Aanbieders van scriptiehulp

Er zijn verschillende organisaties die jou kunnen bijstaan tijdens het schrijven of corrigeren van je scriptie. Weet jij al waar je naar op zoek bent? Wil jij gebruikmaken van een ghostwriter of een scriptiebegeleider? Je kunt ook een scriptiecorrectie aanvragen. Mocht je nog zoekende zijn, is dit artikel perfect voor jou. Hieronder lees je alles over de verschillende diensten en waar je op kunt rekenen mocht je een beroep willen doen op dergelijke services.

Wat kost het laten schrijven van een scriptie?

Wil jij je scriptie graag laten schrijven tegen betaling? Dat kan, er zijn verschillende organisaties die studenten helpen met het schrijven van hun scriptie.

De kosten voor het laten schrijven van je scriptie kunnen behoorlijk variëren. Mocht je een ghostwriter willen benaderen, is het belangrijk dat je de professionaliteit van de organisatie checkt voordat je met iemand in zee gaat. De kosten voor het – door een persoon die jou plagiaatvrij werk garandeert – laten schrijven van een scriptie liggen tussen de € 10,- en de € 17,- per pagina.

Een scriptie bestaat uit een gemiddeld woordenaantal van 12.000 tot 18.000 woorden. Dat komt neer op 38 à 45 pagina’s. De totale kosten bedragen dus € 350,- tot € 550,- per aangeleverde – volledige – scriptie.  

Kosten scriptiecorrectie

De kosten van een scriptiecorrectie zijn afhankelijk van het uurtarief van de desbetreffende editor. Wanneer je een organisatie voor thesishulp benadert, schommelen de prijzen tussen € 10,- en € 20,- per uur, afhankelijk van de expertise van de editor.

Een editor kijkt tussen de 1000 en 1250 woorden per uur na en heeft voor een thesis van 10.000 woorden tussen de 8 en 10 uur nodig. Dit komt neer op een totaalbedrag tussen de € 100,- en € 200,-. Bij spoedopdrachten ligt het uurtarief over het algemeen hoger. Je kunt dan rekenen op een totaalbedrag van ongeveer € 300,-.

Kosten scriptiebegeleider

De kosten van een scriptiebegeleider variëren behoorlijk. Afhankelijk van zijn expertise kunnen uurtarieven oplopen tot € 70,- en zelfs daarboven. Vaak geldt dit voor een ervaren begeleider die jou binnen een korte periode een eind op weg helpt. 

Mocht dit niet toereikend zijn voor jouw budget, zijn er ook goedkopere opties te vinden. Er zijn betrouwbare organisaties actief die pakketten aanbieden waarbij uurtarieven vanaf € 5,- gerekend worden.

Waarop letten bij het kopen van een scriptie?

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden als je je scriptie wilt uitbesteden. Een belangrijk aandachtspunt is dat je een betrouwbare organisatie uitkiest. Dit wil zeggen dat de organisatie ervaring heeft met het aanleveren van kwalitatief hoogstaande scripties en je werkt binnen de afgesproken deadline. Lees zo veel mogelijk testimonials en reviews voor je een aanvraag doet.

Plagiaat 

Het kopiëren van andermans werk – plagiaat – kan leiden volledige afkeuring van je scriptie, zelfs al gaat het om een aantal alinea’s. Bovendien kan plagiaat leiden tot schorsing van je hogeschool of universiteit. Dit wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Mocht je gebruik willen maken van een ghostwriter is het daarom belangrijk dat je een professionele organisatie of zelfstandige ghostwriter benadert die plagiaatvrij werk garandeert.

Hulp bij scriptie schrijven

Een scriptiebegeleider kan een belangrijke rol bekleden tijdens het schrijven van je scriptie. Soms is de morele steun van een scriptiebegeleider al voldoende om jouw scriptieperiode soepel te laten verlopen. Daarnaast is de professionele hulp en het inzicht van de scriptiebegeleider een ware toevoeging tijdens het schrijven van je thesis. 

Je scriptiebegeleider zal er eerst voor zorgen dat jullie een realistische planning creëren en checkt met regelmatig hoe het ervoor staat met betrekking tot je vorderingen. Ook staat je begeleider je bij tijdens perioden van feedback van je docent. Indien nodig zal hij de juiste aanwijzingen aanreiken en je helpen tijdens het corrigeren en/of schrijven van bepaalde stukken van je thesis.

Scriptiecorrectie

Ben je zelf goed op weg met het schrijven van je scriptie, maar ben je niet zeker of je werk voldoet aan de eisen van je hogeschool of universiteit? Dan is een scriptiecorrectie misschien iets voor jou. Dit is een handige tool die je kunt inzetten tijdens de afrondende fase van het schrijven van je thesis. Je kunt een beroep doen op de expertise van schrijvers die jarenlange ervaring hebben met het afleveren van kwalitatieve scripties.

De persoon die jouw scriptie nakijkt en corrigeert wordt ook wel een editor genoemd. Je kunt rekenen op een grondige taal- en spellingscontrole, inhoudelijke tips en opmerkingen. Je ontvangt vaak ook persoonlijke feedback. Je kunt voorafgaand aan de correctie communiceren wat jouw wensen zijn ten opzichte van de scriptiecorrectie. Ook kun je de feedback van jouw docent communiceren naar je editor. Dit maakt de scriptiecorrectie een perfecte oplossing, mocht je onzeker zijn of je werk voldoet aan de specifieke eisen van jouw docent.

Scriptiebegeleider

Je kunt ook een beroep doen op een scriptiebegeleider. De persoon in kwestie heeft ervaring met het begeleiden van studenten, het schrijven van scripties en heeft affiniteit met jouw specifieke vakgebied. Wanneer je een organisatie voor scriptiehulp inzet, zal deze organisatie je koppelen aan de juiste begeleider.

Wat is een ghostwriter

Een ghostwriter is een schrijver die tegen betaling anoniem schrijfwerk aanlevert. Er zijn ghostwriters die worden ingezet voor het schrijven van nieuwsartikelen, (non-)fictie boeken, blogposts en ga zo maar door. Zo zijn er ook ghostwriters die zich hebben gespecialiseerd in het schrijven van scripties. Jij kunt dus meeliften op hun ervaring en expertise. 

Je kunt een zelfstandige ghostwriter benaderen of een overkoepelende organisatie benaderen die samenwerkt met scriptiebegeleiders en ghostwriters. Een organisatie die scriptiehulp aanbiedt werkt vaak samen met een team van mensen, gespecialiseerd binnen een bepaald vakgebied. De organisatie kijkt naar jouw specifieke wensen om de juiste ghostwriter op jouw scriptie te zetten. 

Een ervaren ghostwriter houdt rekening met het voorkomen van plagiaat. Dat wil zeggen dat de schrijver niets letterlijk kopieert en plakt, zodat jij niet in de problemen komt met het schenden van auteursrechten. Het is belangrijk om dit voor ogen te houden mocht je een ghostwriter willen benaderen: vraag altijd naar een garantie van plagiaatvrij werk.

Veelgestelde vragen over scriptie laten schrijven

Hieronder lees je enkele veelgestelde vragen omtrent hulp bij het schrijven van een scriptie.

Wie kan ik benaderen om mijn scriptie te laten schrijven?

Er zijn meerdere zelfstandigen en organisaties die je kunt benaderen om je scriptie te laten schrijven. Echter, het is belangrijk om vooraf te checken of ze je plagiaatvrij werk kunnen garanderen. Ook is het belangrijk om te checken of je begeleider ervaring heeft met het schrijven van scripties en gespecialiseerd is binnen jouw vakgebied.

Wat zijn de kosten voor het laten schrijven van mijn scriptie?

De kosten voor het laten schrijven van een enkele pagina liggen tussen de € 10,- en de € 17,-. Een scriptie bestaat uit een gemiddeld woordenaantal tussen de 12.000 en 18.000 woorden. Dat komt neer op 38 tot 45 pagina’s. Een aangeleverde – volledige – scriptie kost dus tussen de € 350,- en € 550,-.

Is het toegestaan om hulp te accepteren met betrekking tot het schrijven van mijn scriptie?

Over het algemeen is het niet toegestaan om je scriptie te laten schrijven door een ghostwriter. Echter, je mag wel gebruikmaken van andermans werk of hulp indien je het gebruikt als inspiratie voor je eigen scriptie. De regels hiervoor zijn minder duidelijk dan die voor het kopiëren van andermans werk of het inzetten van een ghostwriter. 

Wanneer je wordt betrapt op plagiaat (het kopiëren van andermans werk) kan dit leiden tot schorsing. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een professionele ghostwriter (of overkoepelende organisatie) benadert die jou plagiaatvrij werk garandeert.

Wat is de rol van een scriptiebegeleider?

Een scriptiebegeleider helpt een student tijdens het schrijven en corrigeren van een scriptie. Over het algemeen heeft een scriptiebegeleider een academische opleiding afgerond en heeft ervaring met het begeleiden van studenten tijdens hun afstudeerperiode. 

Vaak beschikt een scriptiebegeleider over de nodige vakkennis. Hij/zij is er om je te helpen bij eventuele problemen of obstakels waar je tegenaan kan lopen tijdens het schrijven van je thesis. Denk aan het creëren van een realistische planning, aanwijzingen na feedback van je docent, hulp bij het formuleren van de inhoud van je scriptie enzovoort. 

Kan ik niet in de problemen komen door plagiaat?

Wanneer je wordt betrapt op plagiaat – het kopiëren van andermans werk – kan dit leiden tot schorsing. Mocht je gebruik willen maken van een ghostwriter is het daarom belangrijk dat je een professionele ghostwriter (of overkoepelende organisatie) benadert die jou plagiaatvrij werk kan garanderen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 12 mei 2021 om 08:41.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud