Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Neerlandistiek

WO Neerlandistiek

Binnen de studie Neerlandistiek zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Neerlandistiek wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Neerlandistiek-gerelateerde opleidingen.

Master Neerlandistiek

De universitaire masterstudie Neerlandistiek is gericht op de diverse facetten van de Nederlandse taal. Je bestudeert het Nederlands in de historische ontwikkeling en/of actuele situatie en vanuit nationaal en/of internationaal vergelijkend perspectief. Over het algemeen betreft het drie samenhangende disciplines, namelijk letterkunde, taalkunde en taalbeheersing. Daarnaast kun je ervoor kiezen je te specialiseren in o.a. de psycholinguïstiek en sociolinguïstiek.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 53
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 13.250

Master Neerlandistiek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Neerlandistiek opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Neerlandistiek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud