Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Nederlandse Taal en Cultuur

WO Nederlandse Taal en Cultuur

Binnen de studie Nederlandse Taal en Cultuur zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Nederlandse Taal en Cultuur wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Nederlandse Taal en Cultuur-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur

De universitaire bachelorstudie Nederlandse Taal en Cultuur is gericht op de Nederlandse taal en cultuur vanaf de Middeleeuwen tot en met de 21e eeuw. Je analyseert en interpreteert literaire teksten, van de Beatrijs en Karel en de Elegast tot en met de poëzie van Gerrit Achterberg en Thomas Rosenbooms historische romans. Literaire ontwikkelingen bestudeer je in hun culturele context. Daarnaast krijg je te maken met taalkunde en taalbeheersing. Bij taalkunde staan de structuur, betekenis en klank van taal centraal. Taalbeheersing richt zich op de studie van tekstproductie en tekstverwerking en op taalvaardigheidsontwikkeling.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 183
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 36.800
Studenten aantal: 616

Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Nederlandse Taal en Cultuur opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Nederlandse Taal en Cultuur-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud