Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Literatuurwetenschap

WO Literatuurwetenschap

Binnen de studie Literatuurwetenschap zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Literatuurwetenschap wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Literatuurwetenschap-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Literatuurwetenschap

De universitaire bachelorstudie Literatuurwetenschap is gericht op literaire teksten uit alle periodes, genres en taalgebieden. Je leert de opbouw, structuur, stijl en thematiek van poëzie, proza en drama analyseren en interpreteren. Maar de literatuurwetenschap roept meer vragen op. Moet het einde van een literaire roman serieus of juist ironisch worden begrepen? Zijn bepaalde gedichten van Gerrit Achterberg letterlijk of figuurlijk bedoeld? En is de waardering voor de roman Max Havelaar van Multatuli in de loop van de tijd hetzelfde gebleven? Ook kun je bijvoorbeeld de literatuur van verschillende landen met elkaar vergelijken (comparatieve literatuurwetenschap).

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 190
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 95.500
Studenten aantal: 479

Bachelor Literatuurwetenschap opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Literatuurwetenschap opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Literatuurwetenschap-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud