Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Krijgswetenschappen

WO Krijgswetenschappen

Binnen de studie Krijgswetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Krijgswetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Krijgswetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Krijgswetenschappen

De universitaire bachelorstudie Krijgswetenschappen is gericht op de wetenschappelijke benadering van het fenomeen oorlog. Je leert over de inzet van de krijgsmacht in het verleden, heden en toekomst. Vakgebieden als internationaal recht, strategie en tactiek en internationale betrekkingen vormen een belangrijk onderdeel binnen de studie. Je leert hoe veranderende internationale machtsverhoudingen, nieuwe technologie en het informatietijdperk de toepassing van geweld beïnvloeden en hoe militairen kunnen leren van ervaringen uit het verleden. Daarnaast is er aandacht voor dilemma's binnen de krijgsmacht.

Soort opleiding: Bachelor

Bachelor Krijgswetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Krijgswetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Krijgswetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Wo-studies binnen Interdisciplinair

Binnen de studiesector wo Interdisciplinair, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud