Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Europese Studies

WO Europese Studies

Binnen de studie Europese Studies zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Europese Studies wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Europese Studies-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Europese Studies

De universitaire bachelorstudie Europese Studies is gericht op onderzoek naar vormen van Europese eenheid en diversiteit zoals die naar voren komen in de literatuur en geschiedenis. Niet alleen besteed je aandacht aan de Europese natie- en staatsvorming, de cultuur- en ideeëngeschiedenis en de Europese integratie, maar ook aan Europese talen en de daarbij behorende culturen en cultuurgeschiedenis, de Europese economie en het Europees recht. Je leert denken en werken in de talen, ideeën en structuren van het huidige Europa, zodat je kunt deelnemen aan de Europese ontwikkeling.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 536
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 268.500
Studenten aantal: 1537

Bachelor Europese Studies opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Europese Studies opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Europese Studies-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit van Amsterdam
Maastricht University

Master Europese Studies

De universitaire masterstudie Europese Studies is een voorzetting en verdieping van een bachelorstudie. In deze interdisciplinaire en meertalige studie zal je je richten op verschillende Europese talen, perspectieven en culturele praktijken. Daarnaast gaat de studie in op maatschappelijke ontwikkelingen, het politieke proces van de Europese integratie en de waarden, burgerschap en culturele identiteit binnen Europa.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 25
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 12.500
Studenten aantal: 75

Master Europese Studies opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Europese Studies opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Europese Studies-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud