Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Econometrie en Operationele Research

WO Econometrie en Operationele Research

Binnen de studie Econometrie en Operationele Research zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Econometrie en Operationele Research wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Econometrie en Operationele Research-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Econometrie en Operationele Research

De universitaire bachelorstudie Econometrie en Operationele Research is gericht op de studie van econometrische en besliskundige technieken. Wiskunde (kansberekening en statistiek), economie en informatica (programmeren) spelen een belangrijke rol. Als econometrist probeer je met modellen, zoals die van het Centraal Planbureau, ontwikkelingen in de economie te beschrijven en te voorspellen. Zo bereken je bijvoorbeeld de gevolgen van loonmatiging, accijnsverhoging en renteverlaging. Denk bij operationele research onder andere aan het plannen van incheckbalies en het verzorgen van de bagageafhandeling op Schiphol.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 977
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 171.000
Studenten aantal: 3359

Bachelor Econometrie en Operationele Research opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Econometrie en Operationele Research opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Econometrie en Operationele Research-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Tilburg University
Rijksuniversiteit Groningen
Erasmus Universiteit Rotterdam
Maastricht University

Wo-studies binnen Economie en Bedrijf

Binnen de studiesector wo Economie en Bedrijf, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud