Studiegids » wo » WO Opleidingen » Econometrie en Operationele Research (Bachelor) – Maastricht University – Maastricht

Econometrie en Operationele Research (Bachelor) – Maastricht University – Maastricht

De universitaire bachelorstudie Econometrie en Operationele Research is gericht op de studie van econometrische en besliskundige technieken. Wiskunde (kansberekening en statistiek), economie en informatica (programmeren) spelen een belangrijke rol. Als econometrist probeer je met modellen, zoals die van het Centraal Planbureau, ontwikkelingen in de economie te beschrijven en te voorspellen. Zo bereken je bijvoorbeeld de gevolgen van loonmatiging, accijnsverhoging en renteverlaging. Denk bij operationele research onder andere aan het plannen van incheckbalies en het verzorgen van de bagageafhandeling op Schiphol.

Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO), onderwijsgroepen, gastcolleges, presentaties, zelfstudie, taken, scripties

Maastricht University, Maastricht

Deze opleiding kun je volgen bij Maastricht University, Maastricht in Maastricht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.1
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Econometrie en Operationele Research.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Wiskunde B), CM (met Wiskunde B), NG (met Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Wanneer je je aanmeldt voor 2 mei, je voldoet aan alle voorwaarden en je completeert je matching procedure voor 1 augustus, dan word je automatisch toegelaten tot de opleiding Econometrics and Operations Research, zelfs met een negatief advies. Wanneer je je aanmeldt tussen 2 mei en 1 augustus, word je niet automatisch tot de opleiding Econometrics and Operations Research toegelaten. Dan is het advies dat voortkomt uit de matching procedure bindend.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Econometrie en Operationele Research, die je kunt volgen bij Maastricht University in Maastricht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding208 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 63 eerstejaars
 • Eerstejaars man 76%
 • Eerstejaars vrouw 24%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 76%
 • Studeert door na afronden opleiding 70%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 0.00%
 • Percentage afstandsonderwijs 0.00%
 • Percentage buitenlandse studenten 60.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Econometrie en Operationele Research (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 64 studenten gestemd op de opleiding Econometrie en Operationele Research. Waarvan er 1.6% een 1 hebben gegeven, 1.6% een 2, 15.6% een 3, 54.7% een 4 en tot slot heeft 26.6% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.1 / 10
 • Sfeer 8.1 / 10
 • Docenten 7.8 / 10
 • Studiebegeleiding 7.1 / 10
 • Toetsing en informatie 7.7 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 1.6%
2 / 5 1.6%
3 / 5 15.6%
4 / 5 54.7%
5 / 5 26.6%


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Finance1.2% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Finance.
 • Econometrics and Mathematical Economics3.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Econometrics and Mathematical Economics.
 • Business Analytics and Operations Research8.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Business Analytics and Operations Research.
 • Quantitative Finance and Actuarial Science4.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Quantitative Finance and Actuarial Science.
 • Econometrics and Management Science35.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Econometrics and Management Science.
 • Tinbergen Institute Master of Philosophy in Economics (research)0.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Tinbergen Institute Master of Philosophy in Economics (research).
 • Econometrics15.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Econometrics.
 • Econometrics and Operations Research2.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Econometrics and Operations Research.
 • Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies10.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies.
 • Economics and Business3.3% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Economics and Business.
 • Data Science and Artificial Intelligence0.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Data Science and Artificial Intelligence.
 • Research Master Business Data Science (joint degree)0.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Research Master Business Data Science (joint degree).
 • Actuarial Science and Mathematical Finance1.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Actuarial Science and Mathematical Finance.
 • Econometrics and Operations Research17.2% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Econometrics and Operations Research.
 • Artificial Intelligence1.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Artificial Intelligence.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Econometrie en Operationele Research van Maastricht University in Maastricht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Econometrie en Operationele Research dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Econometrie en Operationele Research Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Econometrie en Operationele Research. Heb je zelf ook ervaring met Econometrie en Operationele Research van Maastricht University, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Econometrie en Operationele Research (voltijd) in Maastricht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Maastricht!


Veelgestelde Vragen over Econometrie en Operationele Research

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Econometrie en Operationele Research te volgen bij Maastricht University:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Econometrie en Operationele Research volgen?

De opleiding Econometrie en Operationele Research kun je onder andere bij Maastricht University in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Econometrie en Operationele Research?

Als je de opleiding Econometrie en Operationele Research wil volgen bij Maastricht University, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Econometrie en Operationele Research?

De opleiding Econometrie en Operationele Research van Maastricht University kreeg in 2023 het cijfer 8.1.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Econometrie en Operationele Research, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Wiskunde B), CM (met Wiskunde B), NG (met Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Econometrie en Operationele Research?

Aan de opleiding Econometrie en Operationele Research studeren momenteel rond de 208 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Maastricht University, vestiging Maastricht

Adresgegevens

Minderbroederweg 4 tot 6
6211 LK, Maastricht
Limburg

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:01.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen